Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele

Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele
Timp liber

Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele, este o manifestație ce datează încă din 1961 cand, sa construit drumul ce legă satul Ponoarele de Pădurea de liliac.  Există povești ce spun că aici ar fi avut loc petreceri câmpenești din timpuri străvechi, însă nu există dovezi concrete care să ateste acest lucru. Cu toate acestea, Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele, este una dintre cele mai îndrăgite sărbători, atât de locuitori, turiști români cât și străini. Dragostea și căldura cu care localnicii vorbesc despre această sărbătoare, despre locurile mirifice, despre locurile pitorești și cadrele naturale unice, te fac să înțelegi că Ponoarele este mult mai mult decât o localitate. Aici găsești natura în stare pură, mireasma liliacului ce te îmbie de la kilometri, forța și misterul locului ce te fac sa te întorci în timp.

Sărbătoarea este dedicată  primăverii, când natura se îmbracă în straie de sărbătoare dar, în special înfloririi liliacului, simbol al localității Ponoarele.
Sărbătoarea are loc la începutul lunii mai a fiecărui an, în perioada în care liliacul este înflorit. Locul de desfăşurare este superba „Pădure de liliac” aflată pe Valea Prislopului, având o suprafaţă de aproximativ 20 hectare, fiind unica rezervaţie din ţară de acest fel.
Primăria localității a pregătit spectacole artistice cu muzică și dans popular specifice zonei dar și multe alte surprize cu invitați speciali.

Dacă doriți însă să explorați minunile și frumusețile zonei cu siguranță nu veți fi dezamăgiți. Pe aceste meleaguri de poveste se află extrem de multe obiective unice, care cu siguranță merită să fie văzute măcar o data în viață.
Așadar înainte de a pleca asigurați-vă că ați vazut pe lângă Pădurea de Liliac, Podul lui Dumnezeu ( singurul pod natural din lume pe care se poate merge cu mașina), Lacul Zăton, Câmpul cu Lapiezuri, Peștera de la Podul lui Dumnezeu, etc.

Anul acesta Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele ajunge la ediția a-45-a și va avea loc pe 5 și 6 Mai. Vă aștep și pe voi să ne bucurăm împreună de frumusețea și darul naturii, iar pentru cei care nu pot veni……o sa atașez pozele și clipulețele făcute pentru a vă aduce un zâmbet pe fețe.

Bye Bye!!! 🙂

Hello friends….așa cum am promis am revenit cu câteva imagini superbe din cel mai frumos loc din zonă. Admirați galeria și anul viitor ne vedem cu toții la Ponoarele 🙂