Premiera filmului Moromeții 2 la Drobeta Turnu Severin, poartă spre identitatea neamului românesc

Premiera filmului Moromeții 2 la Drobeta Turnu Severin, poartă spre identitatea neamului românesc
Artă şi cultură Film/Cinematografie

Weekend-ul trecut, la Drobeta Turnu Severin a avut loc premiera filmului Moromeții 2, un film real, intens și plin de sentimente contradictorii. Multe ore de muncă, mulți actori talentați, o echipă neobosită de oameni pasionați și un film de gală au strâns sâmbătă, în orașul de pe Dunăre, oameni de toate felurile: bătrâni, tineri, profesori, doctori, muncitori, introvertiți, extrovertiți, toți cu aceeași identitate românească.

Caruselul sentimental prin care te poarte fiecare scenă, legătura dintre personaje, scenele parcă rupte din mințile fiecăruia dintre noi, au dus filmul spre altă dimensiune. Lucruri de mult uitate și îngropate sunt aduse la viață în cel mai creativ și firesc mod, astfel încât parcă această poveste se scria cu mintea și sufletul fiecărui spectator.

Discursul echipei, primirea, atmosfera întregii săli de dinaintea filmului au făcut experiența de primă clasă, drept dovadă ropotele de aplauze de la finalul proiecției.

Vă mulțumim domnule Stere Gulea, mulțumim domnule Horațiu Mălăele, mulțumim întregii echipe pentru că ați făcut România sensibilă și vie încă odată!

Mulțumim Marin Preda!!!

Dacă încă nu ați ajuns la premiera filmului, vă anunțăm cu drag că din 16 Noiembrie, Moromeții 2 va rula în cinematografele din țară. Așadar, nu ratați un moment de identitate națională, presărat cu talent, tradiţie şi istorie.

,,Opera Moromeții a reprezentat de-a lungul timpului o imagine bine conturată a vieții satului românesc într-o perioadă de schimbare. În prezent tabloul compus de Marin Preda redă detalii alea unei lumii neglijate care însă reușește sa fie readusă la viață prin filmul Moromeții 2.

Atât implicarea unor nume bine cunoscute, cât și munca solidă depusă de întreaga echipă, au dus la realizarea unui film unic ce a păstrat sala continuu atenta și încordată. Momentul ilustrat a fost atât de intens adus la viață încât, finalul a adus un interminabil șir de aplauze. Fără îndoială, ma bucur ca am reușit să am parte de experiența vizionării ecranizării romanului Moromeții 2, un adevărat tribut adus lui Marin Preda.”

Bianca Breazu, spectator

                                                                                    

Dacă ați reuși să vedeți filmul, care sunt impresiile voastre, ce va plăcut, ce v-a inspirat și impresionat?

Aşteptăm comentariile voastre pe pagina noastră de Facebook sau prin intermediul formularului de mai jos.