Ce este celulita și cum scăpăm de ea?

Ce este celulita și  cum scăpăm de ea?
Sănătate

După gradele din termometre se pare că vara se apropie cu pași rapizi și ca în fiecare an, ne pregătim să o întâmpinăm așa cum se cuvine.
Vara este anotimpul cel mai apreciat când începem încet, încet să pierdem din hainele groase, care împiedică razele soarelui să ne mângaie pielea până aceasta capătă un bronz auriu stralucitor și irezistibil.
Însă ce ne facem atunci când constatăm că, nu am prea fost cumințele pe parcursul anului și că pielea și corpul nostru nu arată așa cum ne dorim?
Principalele două cauze cu care se confruntă peste 90% din femei sunt, surplusul de greutate și celulita. Uuuuffff……știu că nu sună prea bine însă, trebuie sa fim realiste. Vestea bună este că, oricare din cele două, se poate remedia.
Azi am ales să vorbim despre celulită, ce este ea și cel mai important, cum o putem combate și preveni.
Există multe definiții și teorii însă în acest articol voi fi cât se poate de explicită și concisă ca să puteți începe schimbarea……vara nu așteaptă 🙂
Ca să o putem ameliora trebuie întâi să o ințelegem. Celulita reprezintă depozite de grăsime sub piele, acestea rețin toxinele și împiedică circulația atât a sângelui, cât și a apei. În timp, toxinele se strâng încât se ridică sub piele și creează aspectul coajei de portocală. Bine înțeles celuliata este mai mult decat o simplă problemă cosmetică, ea atrage dupa sine modificarea circulației și apariția varicelor.

Celulita are mai multe stadii:
Stadiul 0: corpul este relaxat, întins pe pat și pielea este netedă, iar în momentul în care ciupești se vede un strat de pielea dar fara urmă vizibilă de celulită
Stadiu 1: aceeași poziție, pielea este netedă însă în momentul în care ciupești se vîd gropițe mici
Stadiu 2 : atunci cand esti întinsă pe pat pielea este netedă însă cand te ridici deja se pot observa modificari ale pielii cum ar fi aspect de coaja de portocală
Stadiu 3: aspectul de coajă de portocală este foarte evident indiferent în ce poziție ești sau dacă ciupești sau nu.

Acum că am învățat să o identificăm haideți să vedem care sunt cauzele celulitei:
1. dezechilibre hormonale
2. predispoziție genetică
3. alimentație dezechilibrată
4. sedentarismul
5. folosirea contraceptivelor
6. graviditatea
7. obezitatea
8. etc…

Și ca să nu mai batem apa în piuă, haideți să trecem și la ce ne interesează cu adevărat.
Cum scăpăm, cum combatem sau cum ameliorăm celulita?
Medicii spun că celulita aflată în stadiu 2 și 3 nu se poate vindeca, ea se poate însă ameliora.
Dacă sunteți în stadiul 0 sau 1 veștile sunt deja mai bune, se poate modifica structura pielii astfel încât celulita să devină invizibilă.

Indiferent în ce stadiu sunteți, mai jos aveți o listă cu remedii pentru nesuferită 🙂
1. Sport
2. Dietă echilibrată
3. Apă (2,5l/zi minim)
4. Suplimente alimentare cu fibre, vitamine și minerale
5. Creme anticelulitice aplicate prin masaje
6. Eliminarea din garderobă a hainelor stranse pe corp

Ideea de bază este că nu poți arăta bine și nu te poți simți bine dacă nu iți schimbi anumite obiceiuri zilnice. Cu pași mărunți dar zilnici, poți obține rezultate vizibile și plăcute. Cheia unei siluete frumoase și a unei pieli sănătoase, este combinația dintre un stil de viață activ și o alimentație corectă cu multe fibre, vitamine, minerale, oleaginoase.

PONT: pentru cele mai bune rezultate evită zaharul, conservanții, băuturile carbogazoase, alimentele grase, alimentele rafinate.

TRUC: înainte de a aplica crema anticelulitică, este recomandat un gomaj pentru a îndeparta pielea moartă de pe suprafața corpului, astfel crema va fi mai repede și mai ușor abosorbită și efectele vor fi vizibile mai rapid!

Acum ai toate informațiile care iți trebuie pentru lovitură de grație asupra celulitei. Spor la treaba 🙂

 

 

 

Sursă foto: https://pinkycloud.com