Magia de lângă tine

Magia de lângă tine
Timp liber

Fumusețea și farmecul Severinului se pot observa la fiecare pas. Fiind încărcat de o istorie milenara, Drobeta Turnu Severin reprezintă cu siguranță unul dintre cele mai de seamă repere istorice ale ţării noastre.
Localitatea s-a dezvoltat lângă castrul roman, transformându-se rapid dintr-un punct strategic, într-un oraș important care reunea atât drumurile pe uscat cât și pe cele pe ape. Orașul s-a dezvoltat rapid, iar în anul 121 d.Hr. a fost declarat municipiu, pentru ca mai târziu, în timpul lui Septimiu Sever (193) să fie ridicat la rang de colonie, ceea ce oferea locuitorilor drepturi egale cu cetățenii Romei.

Impresionanta sa istorie nu se termină aici, căci Drobeta Turnu Severin continuă să se extindă, trecând prin mai multe etape pentru ca în final să devină ceea ce este astăzi. Severinul nu este numai un oraș, ci ascunde mult mai multe secrete și frumuseți pe care trebuie neapărat să le vezi. De la Castrul Roman, Piciorul podului lui Traian, Termele Drobetei (cele mai complexe instalații termale din Dacia Inferioară), Palatul Cultural Teodor Costescu, Castelul de Apă până la Bustul Împăratului Traian sau Muzeul de Artă, Severinul uimește cu fiecare pas. Vestea bună e că după ce guști din istoria Severinului, la o aruncătură de băț alte surprize așteaptă. Pentru iubitorii de natură și plimbări, în jurul Severinului găsești zone minunate care te lasă fără glas.

În apropiere de Severin se află Orșova, un orășel cochet unde te poți plimba liniștit pe faleza Dunării, poți vizita Mânastirea Sfânta Ana sau poți urma trasee uimitoare prin pădurile de lângă oraș.

Un pic mai departe de Orșova se deschide o altă lume. O lume verde și albastră… Clisura Dunării. Clisura Dunării sau Defileul Dunării este o zonă spectaculoasă din punct de vedere geografic și al biodiversității, deoarece pe curpinsul ei se află un număr mare de rezervații naturale cuprinse în Parcul Național Porțile de Fier.

Nu în ultimul rând, pasionații de natură, tracking și escaladă trebuie să viziteze orașul Herculane. Oraşul Baile Herculane este o stațiune balneoclimaterică ce datează încă din 102 d.Hr.. Pe lângă istoria impresionantă, orașul Herculane este situat în vecinătatea Parcului Național Domogled-Valea Cernei. Aici gașiți cea mai spectaculoasă zonă montană (stânci, abrupturi, vârfuri, pajiști și păduri), faună distinctă zonei și o floră impresionantă (Garofița Albă de Stânci, Papucul Doamnei, Albăstreaua de Munte sau Garofița de Munte) plus minunatele păduri seculare.

Așadar, nu trebuie să mergeți la mii de kilometri depărtare pentru a fi uimiți. Orașele frumoase, istoria incredibilă, munții maiestoși și apa albastră le găsiți……la o aruncătură de băț.